Lískooříškový krém – tentokrát zdravěji


Nutella je nejdiskutovanější dezert mezi zdravě se stravujícími lidmi. Každý miluje nutellu a snaží se najít nejlepší recept, který by ji napodobil. Pojďme tedy vyzkoušet dezert plný chuti lískových oříšků a kakaa. Navíc jsou v něm zachovány všechny důležité živiny a můžete mlsat bez obav z konzumace ztužených tuků a konzervantů.

Přísady: 2 hrnky lískových oříšků, 1 hrnek mandlového mléka, 1 vanilkový lusk, 4 lžíce kokosového oleje, 8 lžic tmavého agáve sirupu, 6 lžic kakaa, ½ lžičky soli.

Příprava: Mandlové mléko připravíme rozmixováním namočených mandlí (máčet alespoň 8 hod.) a vody. Na hrnek mandlí spotřebujeme asi 1 litr vody. Mixujeme několik minut, až se z mandlí uvolní veškerý tuk a poté mléko přeceďte.

Kokosový olej rozpusťte ve vodní lázni. Rozmixujte lískové ořechy, až se z ořechů stane olejovitá pasta. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a lžičkou z něj vyškrábněte jadérka, která přidejte i s ostatními surovinami k rozmixovaným ořechům. Vyšlehejte směs do jemného krému na maximální rychlost.

Děti již nemusíte od lískooříškového krému odhánět a můžete jim dopřát plné bříško této dobroty. Dobrou chuť!

 

Zdroj: Sladká rawmance, 2015